NASOS STANSIYASI BOSIMLI QUVURLARIDA GIDRAVLIK ZARBANING YUZAGA KELISH SABABLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Quvurlarda oqayotgan suyuqlik tezligining bir onda oʻzgarishi natijasida suyuqlikda bosimning keskin ortishi kuzatiladi, bosimning ortib ketishi halokatli xolatlarga olib keladi. Bunday holatlarni oldini olish uchun bosim quvurlarida gidravlik zarbadan saqlovchi (havo qopqoqlari, teskari klapinlar va b.) qurilmalardan foydalaniladi, shu bilan birga quyidagi usullaranham foydalaniladi,Аннотация: Внезапное изменение скорости жидкости в трубе вызывает резкое повышение давления в жидкости, повышение давления, которое может иметь катастрофические последствия. Для предотвращения таких случаев в напорных трубопроводах применяют устройства защиты от гидравлического удара (воздушные клапаны, обратные клапаны и др.), однако применяют также следующие способы,Annotation: A sudden change in the velocity of a fluid in a pipe causes a sudden increase in pressure in the fluid, an increase in pressure that can be catastrophic. To prevent such cases, hydraulic shock protection devices (air valves, check valves, etc.) are used in pressure pipes, however, the following methods are also used,