TO'LDIRUVCHISI IKKILAMCHI KARBONAT TOGʻ JINSLARIDAN TAYYORLANGAN BETONLARNING DEFORMATIV XOSSALARINI TATBIQ ETISH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ikkilamchi karbonat tog‘ jinslaridan foydalangan holda tayyorlangan beton aralashmalarning deformativ xossalari tahlil qilinadi. Beton mustahkamligini oshirish, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish hamda ekologik xavfsizlikni ta’minlash maqsadida mahalliy ikkilamchi resurslardan – karbonat jinslar (masalan, ohaktosh, dolomit)dan foydalanishning samaradorligi o‘rganiladi. Tadqiqot davomida turli sinov metodikalar qo‘llanilgan hamda ularning natijalari asosida muhim xulosalar chiqarilgan.