TA’LIM TIZIMINI MULTIMEDIA DASTURLARI ORQALI TASHKIL ETISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bugungi kunda jadal rivojlanayotgan ommaviy axborot vositalaridan ta’lim sohasida to’g’ri foydalanish hamda ta’lim tizimini multimedia dasturlari orqali tashkil etishning ahamiyati va afzalliklari tahlil qilinadi. Zamonaviy o’qitish tizimida interfaol vositalardan foydalanish ta’lim oluvchilarning mavzularni o’zlashtirish samaradorligini oshirishi , ularning mustaqil va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga qay darajada yordam berishi. Maqolada multimedia texnologiyalarining ta’lim jarayoniga ta’siri hamda ulardan qanday va to’g’ri foydalanish usullari yoritilgan. Shu bilan birga elektron o’quv resurslari, ta’lim platformalari va visual vositalarning o’quvchilarning bilish faoliyatiga ta’siri o’rganilib ularning amaliy qo’llanilshi bo’yisha amaliy tavsiyalar yoritilgan.