KONSTRUKTIV O'YINLAR (LEGO, BLOKLAR, MOZAIKA)ORQALI TIL O'RGANISHNI INTEGRATSIYALASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada konstruktiv o‘yinlar — lego, bloklar va mozaika orqali til o‘rganish jarayonini integratsiyalash masalasi yoritilgan. Tadqiqotda bu o‘yin vositalari bolalarning so‘z boyligini oshirish, gap tuzish va muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishda qanday yordam berishi tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar asosida o‘quvchilarning til o‘zlashtirishdagi ijobiy o‘zgarishlari kuzatilgan. Maqolada integratsiyalashgan yondashuvning samaradorligi va ta'limda qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.   Аннотация:В данной статье рассматривается интеграция конструктивных игр — LEGO, блоков и мозаики — в процесс изучения языка. Исследование показывает, как такие игры способствуют расширению словарного запаса, построению предложений и развитию речевых навыков у детей. На основе практических занятий зафиксированы положительные изменения в овладении языком. В статье даны рекомендации по эффективному использованию интегрированного подхода в образовательном процессе.  Annotation:This article explores the integration of constructive games—such as LEGO, blocks, and mosaics—into the language learning process. The study analyzes how these tools help children expand their vocabulary, form sentences, and develop communication skills. Practical classroom activities showed positive progress in learners’ language acquisition. The article also presents recommendations for effectively applying this integrated approach in early education.