ABDULLA QAHHORNING "DAXSHAT" HIKOYASI TAHLILI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada Abdulla Qahhor ijodining yorqin namunalaridan biri bo‘lgan "Dahshat" hikoyasi tahlil qilinadi. Hikoya asosida o‘zbek xalqining ijtimoiy-ruhiy holati, ayollarning mavqei va inson ruhiyatidagi ichki kurashlar tahlil etilgan. Asarda tasvirlangan obrazlar va voqealar zamirida muallifning chuqur hayotiy va ma’naviy qarashlari yotadi.