VR TEXNOLOGIYASINING TA’LIM SOHASIDA QO’LLANILISHINING AFZALLIKLARI HAMDA KAMCHILIKLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada virtual reallik (VR) texnologiyasining ta’lim tizimiga integratsiyalashuvi chuqur tahlil qilinadi. Unda VR texnologiyalarining o‘quv jarayonini jonlantirishdagi o‘rni, real hayotga yaqinlashtirilgan virtual muhitda ta’lim berish imkoniyati, shuningdek, kinestetik va vizual o‘rganishga moyil bo‘lgan o‘quvchilar uchun qulaylik yaratishi kabi afzalliklari atroflicha o‘rganiladi. Shu bilan birga, VRdan uzoq muddat foydalanish inson salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin bo‘lgan jihatlar, jumladan, ruhiy va jismoniy charchoq, ko‘zning zo‘riqishi kabi xavf omillari ham tahlil etiladi.