O'ZBEKISTON RESPUBLIKASI VA KOREYA RESPUBLIKASI DAVLAT BOSHQARUV TIZIMINING QIYOSIY TAHLILI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi va Koreya Respublikasi davlat boshqaruv tizimlari taqqoslanib, ikki mamlakatning siyosiy tuzilishi, hukumat faoliyati, qonun chiqarish jarayoni va sud hokimiyati tahlil qilinadi. Maqola asosan davlatlararo munosabatlarning tarixi va strategik sheriklik kontekstida yoritiladi.Аннотация: В данной статье проводится сравнительный анализ систем государственного управления Республики Узбекистан и Республики Корея, рассматриваются политические структуры двух стран, деятельность правительства, процесс законотворчества и судебная власть. Основное внимание уделяется историческому развитию межгосударственных отношений и стратегическому партнёрству.Annotation: This article presents a comparative analysis of the state governance systems of the Republic of Uzbekistan and the Republic of Korea, examining the political structures of both countries, government operations, the legislative process, and the judiciary. The focus is primarily placed on the historical development of bilateral relations and the context of strategic partnership.