RAQAMLI O'LCHASH TIZIMLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Elektr energiyasini xisoblagichlari ikki turga bo‘linadi. Birinchisi induksion elektr hisoblagichlar va ikkinchisi elektron elektr hisoblagichlar. Ikkita elektr hisoblagichning ham ulanish usullari bir hil bo‘lib, ularning bir-biridan farqishundaki, induksion elektr hisoblagichlar mexanik qisimlardan tashkil topganligiuchun, kichik quvvatli iste’molchilarning energiyasini hisoblay olmaydi (1.1-rasm). Elektron hisoblagichlarda esa yarim o‘tkazgichlardan tashkil topganligi uchun kichik quvvatli iste’molchilarning ham energiyasini to‘liq xisoblaydi