FАRG`ОNА VODIYSI TАRАQQIYPАRVАR JADIDCHILАRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada Farg’ona vodiysi jadidchi ma’rifatparvarlarining, O’rta Osiyoda birinchilardan bo’lib ta’lim-tarbiyaga, pedagogik fikrlarga, mustaqillikka birinchilardan bo’lib qadam qo’ygan. Vodiyda birinchilardan bo`lib Hamza, Ibodiy, Isoqhon Ibrat haqida ma’lumot beriladi.Annotation:  in this article, Fergana Valley modernist enlighteners, among the first in Central Asia, took a step towards education, pedagogical ideas, and independence. Among the first in the valley, information is given about Hamza, Ibadi, Isaqhon Ibrat.