SATXLI ARXITEKTURA SHABLONLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada dasturiy ta'minot arxitekturasida keng qo‘llaniladigan satxli (qatlamli) arxitektura shablonlari haqida tushuncha beriladi. Ushbu yondashuv tizimni bir nechta funksional qatlamlarga bo‘lib, har bir qatlamning o‘ziga xos vazifasini aniq ajratish imkonini beradi. Maqolada qatlamli arxitekturaning asosiy tamoyillari, afzalliklari va amaliy misollari sodda va tushunarli shaklda bayon etilgan.