“O‘ZBEKISTON SUD-HUQUQ TIZIMIDAGI ISLOHOTLARNING HUQUQIY ASOSLARI VA AMALIY NATIJALARI” (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston sud-huquq tizimidagi islohotlar, ularning huquqiy va amaliy natijalari tahlil etilgan. Sud tizimidagi mustaqillikni ta’minlash, sudlovning shaffofligini oshirish, elektron tizimlarni joriy etish kabi islohotlar yoritilgan.Shuningdek, sudyalar malakasini oshirish, sud qarorlarining ijrosini yaxshilash, jamoatchilik ishonchini oshirish kabi ijobiy o‘zgarishlarga urg‘u beradi. Islohotlar jarayonida yuzaga kelgan huquqiy va tashkiliy muammolar, normativ-huquqiy nomuvofiqliklar ham ko‘rib chiqilgan. Maqola sud tizimini takomillashtirish va xalqaro tajribalarni integratsiyalash bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. O‘zbekiston sud tizimining yanada samarali va adolatli bo‘lishi uchun zarur bo‘lgan chora-tadbirlarni belgilaydi.