BIOFIZIK YONDASHUVLAR ASOSIDA ARTERIAL GIPERTENZIYANING ERTA ANIQLANISHI VA NAZORATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arterial gipertenziya kabi keng tarqalgan yurak-qon tomir kasalligining biofizik mexanizmlari va uni erta aniqlash, nazorat qilish texnologiyalari haqida so‘z yuritiladi. Maqolada qon bosimini tartibga soluvchi asosiy omillar, arteriyalarning elastikligi, yurak chiqim hajmi kabi biofizik parametrlar tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy tibbiy asbob-uskunalar va monitoring tizimlari yordamida gipertenziyani erta aniqlashning afzalliklari ko‘rib chiqiladi.