INSON HUQUQLARI BO‘YICHA TA’LIMOTLAR VA QARASHLAR TARIXI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Inson huquqlari tarixi insoniyatning o‘zaro munosabatlari, ijtimoiy tuzilishi va madaniyati bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, bu huquqlarni anglash, tan olish va himoya qilish jarayonlari ming yillar davomida rivojlangan. Inson huquqlari tushunchasi, asosan, odamlarning tug‘ma huquqlari, erkinliklari va insoniy qadr-qimmati bilan bog‘liq bo‘lib, bu huquqlarni himoya qilish va rivojlantirish uchun turli xil ta’limotlar va qarashlar paydo bo‘lgan. Ushbu maqolada inson huquqlari bo‘yicha ta’limotlar va qarashlar tarixi haqida ma'lumotlar berilgan.