MIRZO ULUG`BEK – O`TKIR ZEHN VA AQL-IDROK SOHIBI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mirzo Ulug`bek nafaqat davlat arbobi, u shuningdek buyuk olim va astranom bo`lgan. Uning ilm-ma`rifatga qo`shgan hissasi beqiyos. U siyosatdan ilmni ustun bilib, buyuk asarlar qoldirdi. Uning asarlari xalqaro miqyosda ham juda muhim o`rin tutadi. Mirzo Ulug`bekning ilmu-zakovati o`quvchilarni kelajakda ilm-ma`rifat cho`qqilarini egallashda muhim rol o`ynaydi.