TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINING BARQARORLIK REYTINGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tadbirkorlik subyektlarining barqarorlik reytingini baholashda foydalaniladigan zamonaviy yondashuvlar va usullar tahlil qilingan. Barqarorlik reytingi tadbirkorlik subyektlarining iqtisodiy samaradorligi, moliyaviy mustahkamligi hamda ijtimoiy mas’uliyati kabi jihatlarni qamrab oluvchi muhim ko‘rsatkichlar asosida belgilanadi. Maqolada reytingni shakllantirish jarayonida qo‘llaniladigan asosiy mezonlar, ularning amaliy ahamiyati va tahliliy usullarining afzalliklari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida tadbirkorlik subyektlarining barqarorligini oshirish uchun muhim bo‘lgan moliyaviy boshqaruv, innovatsiyalarni joriy qilish va ijtimoiy mas’uliyatni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu tadqiqot natijalari tadbirkorlik faoliyatini samarali boshqarish va rivojlantirishga qaratilgan strategik qarorlar qabul qilishda amaliy ko‘mak sifatida foydalanilishi mumkin.Abstract. This article explores modern approaches and methods used to evaluate the stability rating of entrepreneurial entities. The stability rating is determined based on critical indicators such as economic efficiency, financial robustness, and social responsibility of entrepreneurial entities. The article examines the main criteria applied in the rating formulation process, their practical relevance, and the advantages of analytical methods utilized. The study also provides recommendations to enhance the sustainability of entrepreneurial entities, focusing on financial management, innovation implementation, and fostering social responsibility. The findings of this research can serve as a practical guide for making strategic decisions aimed at effectively managing and developing entrepreneurial activities.