RENTGEN NURLARINING FIZIK ASOSLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada rentgen nurlarining fizik xususiyatlari, ularning hosil bo‘lish mexanizmi va tibbiyotdagi qo‘llanilishi haqida ma’lumotlar bayon etilgan. Maqolada rentgen nurlari elektromagnit to‘lqinlar sifatida ta’riflanadi, ularning spektri, ionlashtiruvchi xususiyatlari, turlari va inson organizmiga ta’siri ilmiy asosda yoritiladi.Abstract: This article presents information about the physical properties of X-rays, their mechanisms of generation, and their applications in medicine. X-rays are described as electromagnetic waves, and the article scientifically explores their spectrum, ionizing characteristics, types, and effects on the human body.