TARIXDA DINSHUNOSLIK MUOMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tarixdagi dinshunoslik muammolari va ularning yechimlari xususida so‘z boradi. Islom dini tarixiy davrlar davomida turli muammolarni keltirib chiqargan, ayniqsa aqida, tafsir, hadis va fiqh kabi masalalarda tushunmovchiliklar yuzaga kelgan. Maqolada Shayx Muhammad Sodiq Muhammad Yusuf hazratlarining diniy qarashlari, ularning asarlari va ilmiy yondashuvlari orqali bu muammolarga qanday yechimlar taklif etilganligi tahlil qilingan. Shayx hazratlarining islomiy g‘oyalarga zamonaviy yondashuvlarini o‘rganish, to‘g‘ri aqida, so‘fiylik, bag‘rikenglik va dinlararo muloqot kabi mavzularning ahamiyati ko‘rsatilgan. Maqolada dinshunoslikdagi tushunmovchiliklarni bartaraf etish va islomni zamon bilan uyg‘unlashtirishga oid yechimlar ishlab chiqilgan.