RANGTASVIRDA KOMPOZITSIYANING BADIIY IFODA VOSITASI SIFATIDA QO‘LLANILISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya. Ushbu maqolada tasviriy san’atda, xususan, dastgohli rangtasvirda kompozitsiyaning badiiy ifoda vositasi sifatidagi roli tahlil etiladi. Kompozitsiyaning tasvir mazmunini ochishdagi ahamiyati, asarning estetik ta’sirchanligini kuchaytirishdagi funksiyasi, hamda rang, shakl va joylashtirish mezonlarining uyg‘unligi asosida yaratilgan obrazlar haqida ilmiy va nazariy yondashuvlar bayon qilinadi. Kompozitsion qurilishda klassik va zamonaviy yondashuvlar qiyosiy tahlil qilinadi. Maqola rassomlar uchun nazariy-metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.