MAHMUDXO‘JA BEHBUDIY FAOLIYATIDA TA’LIM VA TARBIYA MASALASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Yurt ozodligi, xalqning ma’rifati uchun kurashgan jadid bobolarimiz haqida o‘rganar ekanmiz, Abdulla Avloniy, Munavvarqori Abdurashidxonov, Fitrat, Cho‘lponlar hamda ular qatori Mahmudxo‘ja Behbudiyni ham ulug‘laymiz. Behbudiy “taraqqiyning boshlang‘ichi, madaniyat va saodatning darvozasi maktab” ekanligini ta’kidlagan, ta’lim rivoji uchun yangiliklar qilishdan also charchamagan olimdir.Аннотация: Узнавая о наших отважных предках, сражавшихся за свободу страны и просвещение народа, мы чтим память Абдуллы Авлони, Мунавваркори Абдурашидханова, Фитрата, Чулпона и, вместе с ними, Махмудходжу Бехбуди. Бехбудий — ученый, который никогда не устает внедрять инновации для развития образования, подчеркивая, что «школа — это начало прогресса, ворота к культуре и счастью».Abstract: As we learn about our great-grandfathers who fought for the freedom of the country and the enlightenment of the people, we honor Abdulla Avloni, Munavvarqori Abdurashidkhanov, Fitrat, Chulpon, and, along with them, Mahmudkhodja Behbudi. Behbudi is a scientist who emphasized that "the beginning of progress, the gateway to culture and happiness is school," and who never tires of making innovations for the development of education.