MATEMATIKA O‘QUV DASTURLARINI MODERNIZATSIYA QILISH ZARURATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya.  Matematika o‘quv dasturlarini modernizatsiya qilish zarurati ta’lim tizimida bugungi kundagi talablar va o‘quvchilarning zamonaviy ehtiyojlariga javob berish uchun muhim masala bo‘lib qolmoqda. Bu maqolada matematika ta’limi o‘quv dasturlarining zamonaviy texnologiyalar, fanlararo yondashuv, kreativ fikrlash va farqlangan ta’limni o‘z ichiga olgan holda yangilanishi zarurati muhokama qilinadi. Maqolada shuningdek, ta’lim tizimida matematika darslarini samarali o‘qitish, o‘quvchilarning real hayotdagi muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan o‘zgarishlar taqdim etilgan.Annotation. The need to modernize mathematics curricula remains an important issue in the education system to meet today's requirements and the modern needs of students. This article discusses the need to update mathematics curricula to include modern technologies, an interdisciplinary approach, creative thinking, and differentiated learning. The article also presents the changes necessary for effective teaching of mathematics lessons in the education system and the development of students' real-life problem-solving skills.Аннотация. Необходимость модернизации учебных программ по математике остается важной проблемой в системе образования для удовлетворения сегодняшних требований и современных потребностей учащихся. В статье обсуждается необходимость обновления учебных программ по математике с целью включения в них современных технологий, междисциплинарного подхода, творческого мышления и дифференцированного обучения. В статье также представлены изменения, которые необходимо внести в систему образования для эффективного преподавания математики и развития у учащихся навыков решения реальных жизненных задач.