SUN’IY INTELLEKTNING RIVOJLANISH TARIXI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (AI) tushunchasining ilmiy jihatdan shakllanishi, tarixiy taraqqiyot bosqichlari, asosiy nazariyalar, dastlabki amaliy loyihalar va zamonaviy texnologik yutuqlari haqida batafsil ma’lumotlar keltirilgan. AI rivojlanishining falsafiy ildizlaridan boshlab, 20-asrda u informatikaga aylangan yo‘li, bugungi kunda esa chuqur o‘rganish (deep learning), tabiiy tilni qayta ishlash (NLP), kompyuter ko‘rish (computer vision) va avtonom tizimlar kabi sohalarda qo‘llanilayotgani yoritilgan.