MATEMATIKA VA IQTISOD: FOIZLAR, KREDITLAR, AMORTIZATSIYA HISOBLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu maqolada matematika va iqtisod fanlari doirasida foizlar, kreditlar va amortizatsiya hisoblash usullari tahlil qilinadi. Foizlarning oddiy va murakkab shakllari, kreditlarni berish va qaytarish mexanizmlari, shuningdek, amortizatsiya jarayonining moliyaviy hisob-kitoblari ko‘rib chiqiladi. Mazkur mavzu amaliy hayotda moliyaviy rejalar tuzishda, investitsiyalarni baholashda va biznes faoliyatini samarali boshqarishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada foiz stavkalari, kredit muddati, to‘lov grafiklari hamda amortizatsiya usullari haqida tushunchalar berilgan va amaliy misollar orqali ular qanday hisoblanishi ko‘rsatib o‘tilgan.