O‘ZBEK TILINI LOTIN GRAFIKASI ASOSIDA O‘QITISHDAGI DOLZARB MUAMMOLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:   Ushbu maqolada o‘zbek tilini lotin grafikasi asosida o‘qitish jarayonida yuzaga kelayotgan dolzarb muammolar hamda ularning yechimlari ko‘rib chiqiladi. Xususan, darsliklar metodik yangilanishi, o‘qituvchilarning lotin grafikasi bo‘yicha tayyorgarligi, texnologik vositalar bilan uyg‘unlashuvi, ijtimoiy-ma’naviy holatlar, shuningdek jamoatchilikda yozuv bo‘yicha qarama-qarshi munosabatlar tahlil qilinadi. Grafik o‘zgarishlarning ko‘cha afishalari va ommaviy axborot vositalaridagi aks etishi ham muhokama etiladi. Ilmiy asoslangan takliflar orqali sohadagi mavjud muammolarga amaliy yechimlar taklif etiladi. Annotation:  This article examines the pressing issues arising in the process of teaching the Uzbek language based on the Latin script and proposes solutions to these challenges. In particular, it analyzes the methodological updates of textbooks, the preparedness of teachers in Latin script, integration with technological tools, socio-cultural factors, and the public's conflicting attitudes towards the script. The article also discusses how graphic changes are reflected in street advertisements and mass media. Scientifically grounded proposals are presented to offer practical solutions to the existing problems in the field.  Аннотация:   В данной статье рассматриваются актуальные проблемы, возникающие в процессе преподавания узбекского языка на основе латинской графики, а также предлагаются пути их решения. В частности, анализируются методические обновления учебников, подготовленность учителей по латинской графике, интеграция с технологическими средствами, социально-культурные аспекты, а также противоречивые общественные мнения по поводу письменности. Обсуждается также отражение графических изменений на уличных афишах и в средствах массовой информации. Научно обоснованные предложения направлены на практическое решение существующих проблем в данной области.