"OLIY TA'LIM MUASSASALARIDA MASOFAVIY CHET TILINI O'RGATISHDA INNOVATSION USULLAR" (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
KirishZamonaviy oliy ta'lim tobora ko'proq innovatsion usullar va texnologiyalarni, ayniqsa, chet tillarni o'qitish sohasida qo'llashga yo'naltirilmoqda. Axborot texnologiyalari rivojlanishi bilan masofaviy ta'lim ta'lim jarayonining ajralmas qismiga aylandi va talabalarga tillarni ular uchun qulay formatda va sur'atda o'rganish imkonini bermoqda. Yangi raqamli vositalar — onlayn platformalar, virtual sinflar, mobil ilovalar va sun'iy intellekt kabi texnologiyalarni joriy etish til o'rganishda yangi ufqlarni ochadi, jarayonni yanada moslashuvchan, kirish imkoni oson va shaxsiylashtirilgan qiladi.Masofaviy ta'limning innovatsion usullaridan foydalanish nafaqat ta'lim jarayonining sifatini oshirishga, balki talabalar va o'qituvchilar o'rtasida ularning geografik joylashuvidan qat'i nazar faol o'zaro hamkorlik qilish sharoitlarini yaratishga xizmat qiladi. Bu esa ta'limiy hamkorlik imkoniyatlarini va individual yondashuvni kengaytiradi, bu ayniqsa globallashuv va texnologik taraqqiyot sharoitida juda muhimdir.IntroductionModern higher education is increasingly focused on the use of innovative methods and technologies, especially in the field of foreign language teaching. With the development of information technology, distance learning has become an essential part of the educational process, providing students the opportunity to study languages in a format and at a pace that suits them. The introduction of new digital tools—such as online platforms, virtual classrooms, mobile applications, and artificial intelligence—opens new horizons for language learning, making the process more flexible, accessible, and personalized.The use of innovative methods of distance learning contributes not only to improving the quality of the educational process but also creates conditions for active interaction between students and teachers regardless of geographical location. This significantly expands opportunities for educational collaboration and individual learning approaches, which is particularly important in the context of globalization and rapid technological advancement.ВведениеСовременное высшее образование всё больше ориентируется на использование инновационных методов и технологий, особенно в области преподавания иностранных языков. С развитием информационных технологий дистанционное обучение стало неотъемлемой частью образовательного процесса, предоставляя студентам возможность изучать языки в удобном для них формате и темпе. Внедрение новых цифровых инструментов — таких как онлайн-платформы, виртуальные классы, мобильные приложения и искусственный интеллект — открывает новые горизонты для изучения языков, делая процесс более гибким, доступным и персонализированным.Использование инновационных методов дистанционного обучения способствует не только повышению качества образовательного процесса, но и создаёт условия для активного взаимодействия между студентами и преподавателями вне зависимости от их географического положения. Это значительно расширяет возможности образовательного сотрудничества и индивидуального подхода к обучению, что особенно важно в условиях глобализации и стремительного технологического прогресса.