THEORETICAL FOUNDATIONS AND OBJECT OF STUDY IN LEXICOLOGY (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ABSTRACT: This paper talks about lexicology, which is the study of words. It explains what words are, how they are used, and how they change over time. The article also shows the main parts of lexicology and what it tries to understand. It is benefical for learner who want to learn more about the English language and its words.ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada leksikologiya, ya’ni so‘zlarni o‘rganadigan fandan so‘z boradi. Unda so‘z nima, uning ma’nosi, ishlatilishi va vaqt o‘tishi bilan o‘zgarishi munkin bo’lgan ma’lumotlar haqida tushuncha beriladi. Maqolada leksikologiyaning asosiy bo‘limlari va u nimani o‘rganishi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Ingliz tilini chuqurroq o‘rganmoqchi bo‘lgan talabalarga foydali bo’ladiАННАТАТЬСЯ: Данная работа посвящена лексикологии — науке, изучающей слова. В ней рассматривается, что такое слово, как оно используется и как изменяется со временем. Также в работе раскрываются основные разделы лексикологии и её цели. Материал будет полезен для студентов, изучающих английский язык и стремящихся углубить свои знания о словарном составе языка.