ЯДРОВИЙ ТИББИЁТНИНГ БОШҚА СОҲАЛАРИДАГИ РАДИОНУКЛИДЛИ ТАШХИСИ. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Радионуклидли ташхисда махсус радиоактив моддалар — радиофармацевтиклар — танага киритилади. Бу моддалар организмга турли йўллар (орал, веноз ёки ингалятсион) орқали киритилиб, муайян органлар ва тўқималарга ёки патологик жараёнларга йўналтирилади. Радиоактив модда ўзининг радиациясини ишлаб чиқарганида, бу радиация махсус детекторлар орқали ўлчаниб, тасвир шаклига айлантирилади.