RADIONUKLIDLAR VA ULARNING QO‘LLANILISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Radionuklidlar ikki asosiy guruhga bo‘linadi: stabil (barqaror) va radioaktiv. Radioaktiv radionuklidlar, o'z navbatida, quyidagi turlarga bo‘linadi:- Alfa-nurlanish: Alfa-zarralar chiqaruvchi radionuklidlar (masalan, uran-238) zararlanish xavfi yuqori, lekin ularning penetratsiya qobiliyati past. Ular faqat teri yuzasiga ta'sir qiladi, lekin ichki iste'molda jiddiy zarar yetkazishi mumkin.