JIGAR VA ORQANI DESTRUKSIYALASH. DESTRUKTATDAN SIMOBNI SIFAT VA MIQDORNI BAHOLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Jigar va buyrakni destruksiyalash (yo'q qilish yoki zararlash) biologik tizimlarning zararli o'zgarishlarini, shu jumladan simob kabi og'ir metallar bilan ta'sirlanishini o'rganish, tibbiyot va toksikologiya sohalarida muhim ahamiyatga ega. Simob, ayniqsa, jigar va buyraklarda toksik ta'sir ko'rsatadi, chunki bu organlar simobni saqlash va o'zgartirishda ishtirok etadi.