FERMENTLARNING TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI VA ULARNING QO’LLANILISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fermentlarning tibbiyotdagi ahamiyati va ularning  qo'llanishi haqida so'z yuritiladi. Fermentlarning tibbiyotdagi ahamiyati juda katta  bo'lib, juda ko'plab fermentlardan foydalaniladi, misol uchun: alkogoldegidrogenaza, aldolaza, a-amilaza, aminotransferaza, gamma-glutamiltransferaza, glutamatdegidrogenaza, glutationreduktaza, glutationperoksidaza, glukoza-6-fosfatdegidrogenaza, izositratdegidrogenaza, katalaza sorbitoldegidrogenaza, superoksiddismutaza, fosfataza, ishqoriy va nordonfosfatazalar,xolinesteraza,elastaza kabi bir qancha  fermentlardir,shu va boshqalardan kelib chiqib ularning qanchalik muhim ekanligini maqolada yoritildi.