BIOLOGIK FAOL KOMPLEKS BIRIKMALAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu   maqolada   biologik   kompleks   birikmalarning   tarkibiy     qismlari,    ahamiyati     va     organizmga     ta’siri    o’rganilgan.    Biologik   faol    birikma    bu   tirik   organizm,   to’qima    yoki    hujayraga     ta’sir    ko’rsatadigan    birikma     bo’lib,     odatda      laboratoriyadan     in   vitro    yoki    in  vivo   asosiy   tadqiqotlar    bilan   ko’rsatilgan.   Bioktiv   birikmalar   odatda    o’simliklardan,     hayvonot    mahsulotlaridan    olinadi    yoki    sintetik    tarzda   ishlab   chiqarilishi    mumkin.   Hayotning    bu   biogen   elementlari    organizmda      asosan    ularning    tuzlari   va   murakkab    (koordinatsion)   birikmalarining    suvli    eritmalari    holida    uchraydi.