QANDLI DIABETGA QARSHI DORI VOSITALARI BILAN ZAHARLANISH HOLATLARI. ULARNING TAHLILI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:  Qandli diabet (DM) — bu organizmning insulin ishlab chiqarish va ishlatish qobiliyatining buzilishi natijasida yuzaga keladigan metabolik kasallik bo‘lib, bu holatni davolash uchun turli dori vositalari qo‘llaniladi. Asosan, bu dorilar qand miqdorini pasaytirish, insulin ishlab chiqarishni rag‘batlantirish yoki insulinga sezgirlikni oshirish orqali ishlaydi. Biroq, dorilarning noto‘g‘ri dozasi yoki noto‘g‘ri foydalanilishi zaharlanish holatlariga olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada qandli diabetga qarshi dori vositalari bilan zaharlanish holatlari va ularning tahlili ko‘rib chiqiladi.