QISHLOQ XO'JALIK XIMIKATLARI VA SINTETIK PIRETROIDLAR HOSILALARI. ULARNI OB'EKTLARDAN AJRATIB OLISH VA TAHLIL USULLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Qishloq xo'jalik ximikatlari, asosan pestitsidlar, o'simliklar va hayvonlar salomatligini himoya qilish uchun qo'llaniladi. Bu kimyoviy moddalar orasida sintetik piretroidlar alohida o'rin tutadi. Sintetik piretroidlar – tabiiy piretrinlar asosida ishlab chiqarilgan, o'simlik va hayvonlarga zararli bo'lgan zararkunandalar va parazitlarga qarshi samarali bo'lgan kimyoviy birikmalardir. Biroq, ularning qishloq xo'jalik mahsulotlarida va atrof-muhitda saqlanishi sog'liq va ekologiya uchun xavf tug'dirishi mumkin. Ushbu maqolada sintetik piretroidlar va ularning qishloq xo'jalik ob'ektlaridan ajratib olish hamda tahlil usullari ko'rib chiqiladi.