SUD TOKSIKOLOGIYASIDA ANTIDIABET DORI VOSITALARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Sud toksikologiyasida antidiabet dori vositalari, odatda, farmakologik tasirni kuzatish, shuningdek ularning nojo'ya ta'sirlaridan yoki boshqa toksik ta'sirlardan himoya qilish uchun tahlil qilinadi. Bu dori vositalari, ayniqsa, diabetga qarshi dori preparatlari, qonda glyukoza darajasini nazorat qilish va qondagi insulinning ta'sirini yaxshilash uchun ishlatiladi, lekin ular o'z vaqtida yoki ortiqcha iste'mol qilinganida toksik bo'lishi mumkin.