LOTIN TILINING TIBBIYOTDAGI O‘RNI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Lotin tili, asrlar davomida ilmiy sohalarda, xususan tibbiyotda, muhim vosita bo‘lib xizmat qilgan. Tibbiyotda lotin tili, uning aniq va tizimli tuzilishi tufayli, kasalliklarni ta'riflash, dori-darmonlarni nomlash va tibbiy jarayonlarni tavsiflashda asosiy vosita sifatida ishlatiladi. Bugungi kunda ham, tibbiyot va farmatsevtika sohalarida lotin tili o‘zining ahamiyatini saqlab qolmoqda. Ushbu maqolada lotin tilining tibbiyotdagi roli, uning tarixiy rivojlanishi, zamonaviy tibbiyotda ishlatilishi va afzalliklari haqida batafsil so‘z yuritiladi.