РАДИОНУКЛИДЛИ ТАШХИСНИНГ КЛИНИК ИМКОНИЯТЛАРИ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Радионуклидли ташхис (радиоизотопли диагностика) тиббиётда ёрдамчи ташхис усули бўлиб, унда радионуклидлар ёки радиоизотоплар қўлланилади. Бу усулни қўллаш орқали ҳар хил органлар ва тўқималарнинг функционал ҳолати, анатомик ўзгаришларини ва патологияларни аниқлаш мумкин. Радиоизотоплар турли тиббий ҳолатларни аниқлаш учун ишлатилади, уларни сўнгги 20-30 йилда кўплаб тиббий кўрикларда қўллаш одатий ҳолатга айланган.