EKSPERIMENTAL TADQIQOTLAR ASOSIDA OLINGAN SPREDLARNING ORGANOLEPTIK VA FIZIK – KIMYOVIY KO’RSATKICHLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Spred -bu hozirgi kungacha mahalliy aholi tomonidan omuxtalangan yog’ nomi bilan atab   kelingan va uni chuqur o’rganish natijasida assortimenti boyitilib insonning   kundalik iste’moli uchun tarkibini yanada boyitilib, foydali jihatlarini yanada oshirilgan va ma’lum bir qolipga keltirilgan mahsulot hisoblanadi. Ushbu mahsulot juda plastikdir, uning   yog’dorligi 39 dan 95% gacha bo’ladi. Ularga qaymoq, sut va boshqa komponentlarni qo’shish mumkin Spredlarning ajralmas qism - o’simlik yog’i (kungaboqar, zaytun, makkajo’xori, palma va boshqalar). Ushbu maqolada tadqiqotlar asosida olingan spredlarning organoleptik va fizik-kimyoviy ko’rsatkichlari keltirilgan.АННОТАЦИЯ: Спред - продукт, который местное население до сих пор называет топленым маслом, и в результате его глубокого изучения ассортимент его обогатился, состав еще больше обогатился, полезные свойства еще больше усилились, и он был доведен до определенной формы для ежедневного потребления человеком. Этот продукт очень пластичен, его жирность колеблется от 39 до 95%. В них могут добавляться сливки, молоко и другие ингредиенты. Неотъемлемой частью спредов является растительное масло (подсолнечное, оливковое, кукурузное, пальмовое и т. д.). В статье представлены органолептические и физико-химические показатели спредов, полученные на основе проведенных исследований.ABSTRACT: Spread is a product that the local population still calls ghee, and as a result of its deep study, its range has been enriched, its composition has been enriched even more, its useful properties have been further enhanced, and it has been brought to a certain form for daily human consumption. This product is very flexible, its fat content ranges from 39 to 95%. Cream, milk and other ingredients can be added to them. An integral part of spreads is vegetable oil (sunflower, olive, corn, palm, etc.). The article presents the organoleptic and physicochemical indicators of spreads, obtained on the basis of the studies.