ONA TILI VA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR: LUG'AT YARATISH VA ISHLATISH IMKONIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola ona tilini saqlash, rivojlantirish va zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash orqali lug‘at yaratish hamda undan samarali foydalanish masalalarini o‘rganishga qaratilgan. Ushbu tadqiqotda lingvistik resurslarning raqamlashtirilishi, sun’iy intellekt va dasturiy ta’minotlar yordamida lug‘atlarni yaratish, tahrirlash va foydalanish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, texnologiyalar yordamida lug‘atlarning interaktivligi, mobil ilovalar va veb-platformalar orqali o‘zlashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Natijada, ona tilini o‘rgatish va keng ommaga yetkazish jarayonlarida zamonaviy usullardan foydalanishning afzalliklari va istiqbollari yoritiladi.