O’QUVCHILARGA INFORMATIKA FANINI O’QITISH VA AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN SAMARALI FOYDALANISH MASALASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Globallashuv  va integratsiya davrida  internet resurslaridan samarali foydalanish  mamlakat xavfsizligini va demokratik axborotlashgan jamiyatni muvaffaqiyatli shakllantirishni ta’minlaydi. Bunday jamiyatda axborot almashinuv tezligi yuksaladi, axborotni yig‘ish, saqlash, qayta ishlash va ulardan foydalanish bo‘yicha ilg‘or axborot-kommunikatsiyalar texnologiyalarini qo‘llash keng ko‘lamda amalga oshiriladi.Аннотация: В эпоху глобализации и интеграции эффективное использование ресурсов Интернета обеспечивает безопасность страны и успешное формирование демократического информационного общества. В таком обществе возрастет скорость обмена информацией, а для сбора, хранения, обработки и использования информации будут широко использоваться передовые информационно-коммуникационные технологии.Abstract: In the era of globalization and integration, the effective use of Internet resources ensures the security of the country and the successful formation of a democratic information society. In such a society, the speed of information exchange increases, and advanced information and communication technologies for collecting, storing, processing and using information are widely used.