CHORSU BOZORI SABZAVOTLARIDA NITRAT MIQDORI XAVFSIZLIK MONITORINGI VA TEZKOR BAHOLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotda Toshkent shahridagi Chorsu dehqon bozorida sotilayotgan asosiy sabzavot va mevalarda nitrat miqdori aniqlanib, ularning sanitariya-gigiyenik me’yorlarga muvofiqligi baholandi. Tahlil jarayonida Soeks nitrat testridan foydalanildi, bu esa mahsulotlardagi nitrat miqdorini tezkor aniqlash imkonini berdi. Tadqiqot uchun kartoshka, sabzi, bodring, pomidor, piyoz, karam kabi iste’molda keng tarqalgan mahsulotlarda tajriba o’tkazildi.