BOLALARDA OVQATLANISH RATSIONINI TAHLIL QILISH:MUOMMOLARI VA ULARNING OLDINI OLISH YO’LLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalar ovqatlanish ratsionining tahlili, uning tarkibi va bolalar salomatligiga ta’siri o’rganilgan. Muvozanatsiz va noto’g’ri ovqatlanish oqibatida yuzaga keladigan sog’liq muammolari, xususan semizlik, kamqonlik, gipovitaminoz va boshqa kasalliklar statistik ma’lumotlar va ilmiy adabiyotlar asosida yoritilgan. Shu bilan birga, sog’lom ovqatlanishni shakllantirish bo’yicha tavsiyalar ham berilgan.