O‘QUVCHILARDA KITOBGA QIZIQISHNI OSHIRISH YO‘LLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘quvchilar orasida kitobxonlikka bo‘lgan qiziqishni oshirishning samarali usullari haqida so‘z yuritiladi. Ta’lim muassasalarida kitob o‘qishga rag‘batlantirish, ota-onalar va ustozlarning bu boradagi roli, zamonaviy texnologiyalar yordamida kitobga bo‘lgan mehrni shakllantirish kabi masalalar yoritiladi. Shuningdek, yoshlarning ma’naviy va intellektual rivojida kitobning tutgan o‘rni haqida fikr yuritiladi.Абстрактный. В статье рассматриваются эффективные способы повышения интереса к чтению среди учащихся. Будут рассмотрены такие вопросы, как поощрение чтения в образовательных учреждениях, роль родителей и учителей в этом вопросе, а также воспитание любви к книгам с использованием современных технологий. В статье также обсуждается роль книг в духовном и интеллектуальном развитии молодежи.Abstract. This article discusses effective methods for increasing interest in reading among students. It covers issues such as encouraging reading in educational institutions, the role of parents and teachers in this regard, and the formation of love for books using modern technologies. It also discusses the role of books in the spiritual and intellectual development of young people.