FIZIKA VA ASTRONOMIYA O’QITISH METODIKASI INNOVATSION YONDASHUVLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fizika va astronomiya fanlarini o‘qitishda innovatsion metodik yondashuvlarning roli va ahamiyati yoritilgan. An’anaviy ta’lim usullarining o‘rnini egallayotgan zamonaviy yondashuvlar – STEM texnologiyasi, virtual laboratoriyalar, gamifikatsiya, “teskari sinf” modeli, loyiha asosidagi ta’lim va eksperimentlar orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, ilmiy izlanish va amaliy bilimlarni chuqur o‘zlashtirish ko‘nikmalari shakllanishi tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchining innovatsion yondashuvlardagi o‘zgarayotgan roli va o‘quvchilarda fanga nisbatan motivatsiyani oshirish imkoniyatlari ochib berilgan. Maqola zamonaviy fizika va astronomiya ta’limining metodik asoslarini yangilashga qaratilgan.