MASHINA VA MEXANIZMLARNING YUQORI XAVFI VA ZARARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada mashina va mexanizmlarning yuqori xavfi hamda ularning inson salomatligi va ishlab chiqarish xavfsizligiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Xususan, presslar, kranlar, elektr asboblari, konveyerlar kabi yuqori xavfli uskunalarning noto‘g‘ri ishlatilishi oqibatida yuzaga keladigan baxtsiz hodisalar, ularning asosiy sabablari va statistik ko‘rsatkichlar asosida real holatlar yoritilgan. Shuningdek, maqolada xavf manbalarini kamaytirish bo‘yicha profilaktik choralar, texnik xizmat ko‘rsatish, zamonaviy texnologiyalarni joriy etish va mehnat muhofazasi bo‘yicha takliflar berilgan. Maqola mashina va mexanizmlar bilan ishlaydigan sohalarda xavfsizlik darajasini oshirish, ishchilarning hayotini himoya qilish va ishlab chiqarish samaradorligini ta’minlashga qaratilgan.