OʻZBEK ADABIYOTIDA TABU VA EVFEMIZMNING QOʻLLANILISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Tabu va evfemizm o‘zbek adabiyotida tilning nozik va murakkab jihatlarini ifodalashda muhim o‘rin tutadi. Bu ikki til hodisasi jamiyatning madaniyati, urf-odatlari, tarixiy rivojlanishi va insonlarning hissiy holatlari bilan chambarchas bog‘liq. Ularning qo‘llanilishi nafaqat so‘z boyligini oshiradi, balki adabiyotga chuqur ma’no va hissiyotlarni kiritish imkonini beradi.