ROSSIYA IMPERIYASI BOSQINI ARAFASIDA QO'QON XONLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Qoʻqon xonligi tarixida Rossiya imperiyasi bosqini arafasi murakkab va muhim davr hisoblanadi. Bu davrda Qoʻqon xonligi siyosiy, ijtimoiy va iqtisodiy jihatdan katta o‘zgarishlarga duch kelgan, uning hududi va mustaqilligi uchun kurashlar kuchaygan. Rossiya imperiyasining Markaziy Osiyoga qarab kengayish siyosati Qoʻqon xonligini bevosita ta'sir qilgan va bu ta'sirlar xonlikning ichki hayotida ham, tashqi siyosatida ham sezilarli o‘zgarishlarni keltirib chiqargan.