ROSSIYA IMPERIYASI BOSQINI ARAFASIDA BUXORO AMIRLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Buxoro amirligi, Markaziy Osiyoning qadimiy va madaniy jihatdan boy hududlaridan biri sifatida, o‘zining siyosiy mustaqilligi va madaniy o‘ziga xosligini asrlar davomida saqlab kelgan. Bu hududda shakllangan davlat tuzilmasi va ijtimoiy hayot, ayniqsa, islom dini va an’anaviy qadriyatlar asosida rivojlangan edi. Buxoro amirligi o‘zining boshqaruv tizimi, iqtisodiyoti va madaniy hayoti bilan Markaziy Osiyoda muhim markaz bo‘lib xizmat qilgan.