ONLAYN YANGILIKLAR SHARHLARIDA HIS-TUYG'ULARNING LINGVISTIK TAHLILI - EVROVIDENIE QO'SHIQ TANLOVIGA MISOL (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Tadqiqotning maqsadi "Evrovidenie" qo'shiq tanlovi haqidagi yangiliklarga onlayn sharhlar misolida ijobiy va salbiy sharhlarning lingvistik farqlarini aniqlashdir. Natijalar shuni ko'rsatadiki, ijobiy sharhlar odatiy undov shakliga va oddiy jumla tuzilishiga ega va ko'proq norasmiy lug'at va orfografik o'zgarishlarni o'z ichiga oladi. Boshqa tomondan, salbiy sharhlar murakkab sintaksis tuzilmasi va neytral lug'at va standart orfografiyaga ega bo'lgan bayonotlar sifatida shakllantirilishi ehtimoli ko'proq. Aniqlangan farqlarni ko'rib chiqish vazifasini bajaradigan va shuning uchun har tomonlama bahslashishga va shaxsning aks ettiruvchi shaxsiyatini shakllantirishga chaqiradigan salbiy sharhlarning kommunikativ funktsiyasi bilan izohlash mumkin.