ISLОM HUQUQIDА MАSLАHА VА UNING E’TIBОRGА ОLINISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada islom huquqidagi "maslaha" tushunchasining lug‘aviy va istilohiy ma’nolari, uning Qur’oni karim va hadislardagi ishlatilishi hamda usulul fiqhda tutgan o‘rni yoritilgan. Muallif maslahaning shariat maqsadlari (maqosid ash-sharia) bilan bog‘liqligini tahlil qilib, ularni uch bosqichli rivojlanish jarayonida ko‘rsatadi: zaruriyot, hojiyot va tahsinot. Shuningdek, ushbu maqolada shariatning asosiy maqsadi sifatida din, jon, aql, nasl va molni saqlash zarurligi ta’kidlanadi. Maqola Muhammad Said Ramazon Butiy kabi zamonaviy ulamolar fikrlari bilan ham boyitilgan.