KOMPYUTER TOMOGRAFIK TASVIRLARNING SHOVQINNI KAMAYTIRISH USULLARI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ish kompyuter tomografik (KT) tasvirlardagi shovqin manbalarini chuqur tahlil qiladi hamda spatial domen, chastota domeni, to‘lqin transformatsiyasi va iterativ rekonstruksiya usullari asosida shovqinni kamaytirish metodlarini batafsil bayon etadi. Har bir yondashuv nazariy jihatlari, amaliy implementatsiya masalalari va diagnostik tasvir sifatiga ta’siri o‘rganilib, klinik va laboratoriya sinovlari natijalariga tayangan holda tavsiyalar beriladi.