KATTALARDA INSULT KASALLIGI, DAVOLASH VA HAMSHIRALIK PARVARISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA:  Mazkur ilmiy ishda kattalarda uchraydigan insult kasalligining sabablari, turlari, klinik belgilari, tashxis qo‘yish usullari, zamonaviy davolash yondashuvlari va hamshiralik parvarishi jarayonlari keng yoritilgan. Asarda insultdan keyingi parvarish jarayonida hamshiralar zimmasiga tushadigan asosiy vazifalar, bemorga individual yondashuv, psixologik qo‘llab-quvvatlash, gigiyenik parvarish va tiklanish jarayonidagi reabilitatsiya choralari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan bayon etilgan. Shuningdek, insult profilaktikasi, sog‘lom turmush tarzining ahamiyati, bemor va uning yaqinlariga ta’lim berishning roli ham tahlil qilingan. Ishda amaliyotga asoslangan yondashuvlar va samarali parvarish strategiyalari taklif etilgan bo‘lib, u hamshiralik ish faoliyatini yanada samarali tashkil qilishga xizmat qiladi.